Wednesday, June 13, 2012

Dahil May Isang Ikaw - Destined Hearts



Ikaw
by : Martin Nievera

Ikaw ang bigay ng Maykapal
Tugon sa aking dasal
Upang sa lahat ng panahon
Bawat pagkakataon
Ang ibigin ko’y ikaw

Ikaw ang tanglaw sa ‘king mundo
Kabiyak nitong puso ko
Wala ni kahati mang saglit
Na sa iyo’y may papalit
Ngayo’t kailanma’y ikaw

Ang lahat ng aking galaw
Ang sanhi ay ikaw
Kung may bukas mang tinatanaw
Dahil may isang ikaw

Kulang ang magpakailan man
Upang bawat sandali ay…
Upang muli’t muli ay…
Ang mahalin ay ikaw

Kalau di Philipina, pasangan hero dan heroin di filem/tv siries yang menurut saya sangat secocok bersama adalah Sam Milby dan Toni Gonzaga... John Lloyd De Cruz dan Sarah Geronimo dan sudah pastinya pasangan 'cinta' paling serasi di filem/tv adalah Kristine Hermosa dan juga Jericho Rosales.

Siapa yang boleh melupakan kehebatan cinta mereka di Pangako Sa'yo dan Kemudiannya di Sana'y Wala Nang Wakas...

Namun saya lebih menyukakan Sana'y Wala Nang Wakas sehinggakan drama bersiri 100 epsod itu sudah saya tonton lebih daripada 6 kali... Dan kalo bukan kerana hard disk saya rosak, tentu sampai sekarang saya masih boleh menonton100 episod itu dan lagi dan lagi dan lagi.... hurmmm :( kalo sesape terbaca entry ni dan mempunyai koleksi vcd 100 episod or kepada sesiapa yang pernah donwnload 100 episod drama ni kat cari.com.my dulu... let me noe k... saya sanggup bayar... juz to hv that drama back! huhu

Ok2, back to Dahil May Isang Ikaw atau dalam tajuk englishnya Destined Hearts.... beberapa hari ni saya berpeluang menyaksikan drama ini di saluran Astro Bella...(alamak! kantoi plak amik pakej mustika) :P melihatkan Kristine Hermosa dan Jericho Rosales kembali disatukan setelah 5 tahun tidak digandingkan...membuatkan saya kembali mengingatkan kisah Ara dan Christian.... membuatkan saya kembali rindu untuk menonton sanay wala nang wakas.Gosh! miss that drama damn much! 

Saya cuba menjejak kembali si RY_HT yang jadik tukang upload drama SWAN kat cari.com.my dulu...TAPI hilang jejak.... kalo la dia baca catatan ni.... harap hubungi la saya...dulu ada yang uplod drama ni kat youtube, tapi dah kena tarik balik - :( kalo tak, dah lama saya download kembali... hmmm

Oh ya by the way, this Dahil May Isang Ikaw was nominated in 2010 international Emmy Awards dalam kategori telenovela fyi.... HEBAT KAN?! drama Seindah Sakura mampoo kah?! ahaks! :P


16 comments:

bukankosong said...

yeah!

vote 4 pangako sayo!

:P

Meer Miller said...

@bukankosong - pangako sayo tak sempat follow...tapi YEAH! utk sanay wala nang wakas... haha :P

Nikee Me said...

MEER..AKU SUKA SESANAGAT CI ECHO-TIN NI..DATANG SINGGAH KE LAMAN DAPUR HELEN..OK KOT ADA NK MASAK2 KER

SECRET CITY said...

ada tak cara nak tgk online?let me know bro..dunt hve that chnel

Iqlima Azmi said...

kat mana boleh beli VCD dahil may isang ikaw ni? tahu tak? :)

Anonymous said...

Hai...saya ada vcd sana'y wala nang wakas dari box set 1-4(episod 1-40) dan box set seterusnya saya cari di mana2 kedai tak jumpa katanya sudah habis stok tapi saya dapat yg versi alih suara(english) dari episode 41-100 so episod 1-40 with malay sub & 41-100 alih suara. saya juga ada dvd dahil may isang ikaw with eng sub. kalau ada apa2 send email to : Perfectfriends200@gmail.com

fatinhanani said...

Salam, I've been looking for Dahil May Isang Ikaw DVDs everywhere in Malaysia but I can't find it. Nak tengok online, tak ada subtitle pulak :'( Since awak ada, boleh tak awak tolong copykan untuk saya? I'll pay of course. Please? I'm a fan jugak tapi tak jumpa boxsets dia. Dah stress sangat dah ni sebab tak jumpa kat mana-mana. Thanks in advance. Hope to hear from you soon :)

Anonymous said...

When I originally commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment.
Is there any way you can remove me from that service?
Many thanks!

Look at my site Home Page

Anonymous said...

Very nice write-up. I certainly love this website.
Thanks!

Also visit my blog Air Jordan Pas Cher

Anonymous said...

What's up, this weekend is pleasant for me, as this occasion i am reading this great educational article here at my house.

Feel free to surf to my web page :: Kobe Bryant Shoes 2013 :: ::

Anonymous said...

Hi there, after reading this awesome post i am also glad to share my
know-how here with colleagues.

My web page; Louis Vuitton Bags

Anonymous said...

I am now not positive where you are getting your
information, but great topic. I must spend a while finding out much
more or understanding more. Thanks for excellent information I was searching for this information for my mission.


Here is my page ... Chaussures De Foot

Anonymous said...

I'm curious to find out what blog platform you are working with? I'm having some small
security issues with my latest website and I'd like to find something more safeguarded. Do you have any suggestions?

my blog - Sac Louis Vuitton Pas Cher ()

Anonymous said...

Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
I mean, what you say is important and everything. But just imagine if you added some great images
or videos to give your posts more, "pop"! Your content is excellent but with images
and videos, this website could definitely be one
of the best in its niche. Terrific blog!

Feel free to surf to my web-site Sac Guess

faRadiana said...

sape nak bli dvd dmii .. email me

f.faera@gmail.com

Anonymous said...

electronic cigarette starter kit, e cig forum, e cigarette, smokeless cigarettes, smokeless cigarette, e cigarette health